Av : Thomas Podal | 2010-06-03 13:09

Jag hade höga förväntningar på Agila Sverige 2010. Hade hört mycket om det. Då det var första gången för mig så såg jag fram mot två härliga dagar. Jag blev inte besviken. Formatet är en höjdare. Blixttalen och Open space ger mycket information på kort tid. Inte helt otippat hinner man inte få några djupa kunskaper på 10 minuter. Men det gör inte så mycket eftersom herr Google finns där ute till förfogande om man saknar detaljerna.

Stefan Niccolai ”Från Push till Pull” är ett utmärkt exempel på att man kan åstadkomma förändring ifall man ger utrymme för förändring. Det stämmer väl överens med Fredrik Fleetwoods föredrag om stress-cylindern som hindrar en från att se möjligheter. När man vill att någon ska ge en något måste man börja med att ge själv. Det gäller alla relationer, privata som i jobbet.

Dainel Brolunds idé om en guldfiskteknik ”Lägg inte till mer komplexitet än vad uppgiften kräver” ger mig flashbacks om alla sköna ”maskiner” som man har byggt i sina dagar. Otroligt snillrika, roliga och finurliga men dock kanske lite för komplicerade för uppgiften. Visst är det roligt, men leder det till kundnytta?

Tyvärr missade jag Niklas Lindströms presentation om Vim. Så är det med två salar och ett digert program att välja från. Något intressant får stryka på foten.
antmanslideshows

Bloggar etiketter:

Lämna en kommentar

*
css.php