Av : daniel.gasinski | 2012-10-03 18:55

Just nu pågår JavaOne, världens största Java-konferens. San Francisco badar i sol och taxibilar med reklam för konferensen visar vilken Twitter-hashtag som gäller. Konferensens sessioner är utspridda på olika håll i staden men nås enkelt till fots. Sessioner går att lägga till i ett eget schema och ger då en garanterad plats i sessionssalen. Varje insläpp kontrolleras genom skanning av det personliga besökskortet och allt fungerar smidigt så länge tekniken inte strular. Strular gör även det trådlösa nätverket. Det är ofta är oåtkomligt vilket drabbar talarna och deltagarna som kan inte nå sessionsschemat i mobilen. Istället erbjuds man skriva ut det på papper, något som känns lustigt med tanke på typen av konferens.

 

Själva innehållet på konferensen håller ofta en hög nivå och många gånger behandlas det allra senaste; den ena tekniken ska släppas i veckan, den andra nästa år (t.ex. JavaEE 7). Många av talarna är själva dom som är med och utvecklar den teknik som presenteras, vilket är häftigt. Flera av talarna har bett besökarna att komma med återkoppling och påverka det som ska släppas. Det måste vara ett tecken att även besökarna är kunniga människor. Bland annat har självaste Scala-pappa Martin Odersky suttit i publiken, samt flera duktiga kunder jag jobbat tillsammans med hemma i Stockholm. Detta sammantaget får konferensen att kännas som en smältdegel.

Värt att nämna är de sessioner som har bjudit på det där lilla extra. Allt filmas och följande är verkligen värda att se online

  • John Brook m.fl. om EASEL-projektet som gör det möjligt att sätta ut brytpunkter direkt i IDEn istället för att gå omväg via exempelvis Firebug.
  • Venkat Subramaniams humoristiska tips och tricks i Scala för den som inte blivit övertygad att lära sig språket.
  • Kevin Nilsons tips om hur html5 kan testas automatiskt i alla webbläsare, inklusive respektive webbläsares olika versioner.

Lämna en kommentar

*
css.php