Mejsla och Java

Java är en gemensam nämnare för oss på Mejsla. Alla våra konsulter är erfarna javautvecklare och vi använder Javaplattformen i merparten av våra uppdrag. Vi jobbar i många branscher och hjälper våra kunder att utveckla system och applikationer som stödjer våra kunders affär och verksamhet.

Vi verkar för vidareutvecklingen av Java och för spridning av kunskap om Java, och som ett led i detta är vi också med som partner och ingår i organisations teamet för Jfokus. Jfokus är Sveriges största och viktigaste mötesplats för alla som arbetar med utveckling och affärer på Javaplattformen. Jfokus samlar branschens hetaste talare.

Bloggar etiketter:

Mejsla och Scala

Javaplattformen är Mejslas röda tråd och i vår strategi ligger att vara med i framkanten av den utveckling som sker på och kring den plattformen.  Ett exempel är att vi satsar på programmeringsspråket Scala i både våra kundprojekt och i vårt kompetensutvecklingsarbete. Vi har bl.a. erbjudit en studiecirkel om Scala där utvecklare från olika företag träffats för att utveckla sin kunskap kring Scala, och vi har också talat på konferenser om Scala.

Våra erfarenheter kring Scala sammanfattar vi idag på följande sätt:

 • Högre produktivitet än med Java
 • Mer koncis syntax
 • Färre rader kod att underhålla -> Färre buggar -> Högre kvalitet
 • Kraftfull statisk typkontroll -> kod som är både robust och flexibel
 • Fokus på logik snarare än ”ceremoni”
 • Språkstöd för att lösa problem funktionellt
 • Enklare och säkrare parallellisering med Actors
 • Sömlös interaktion med Javaklasser

Vill ni komma igång med Scala-utveckling eller ha stöd i er pågående Scala-utveckling?

Hör av er till
Karl Dickson på 0709-515 234 eller Anci Skiöld på 0725-89 89 91

Bloggar etiketter: ,

Mejsla och Play! Framework

Vi på Mejsla har sedan början av 2011 jobbat aktivt med Play Framework. Vi driver skarpa projekt för våra kunders räkning – något som uppskattas mycket av kunderna då Play! ger oss möjlighet att på ett kostnadseffektivt sätt leverera stabila webb-lösningar. Vi har erfarenhet av att jobba med Play! både i kombination med Java och Scala.

Vi hjälper kunder med att komma igång med Play! eller att delta i kunders projekt där Play! används.

Mejsla och TDD

Test Driven Development är en agil metod att utveckla kod som har funnits i tio år och har visat sig effektivt för att

 • förenkla designen
 • öka testteckning
 • öka kvaliteten

Trots det så är det förvånansvärt få företag som praktiserar TDD. På Mejsla har vi konsulter som kan ge ert företag en anpassad kurs eller arbeta hos er för att införa TDD och andra agila metoder. Tvärtemot vad många tror så lämpar sig TDD särskilt väl för inbyggda system där kostnaderna för utvecklingsmiljöerna ofta är höga med starka beroenden till hårdvara.

Bloggar etiketter: ,

Mejsla och Python

Python är ett dynamiskt programmeringsspråk som är uppbyggt kring filosofin att för varje uppgift bör det finnas ett, och helst endast ett, uppenbart sätt att lösa den på. Dess kombination av läsbarhet, uttryckskraft, prestanda och ett rikt standardbibliotek har gjort Python blivit ett självklart val för många, oavsett om det handlar om

 • tunga matematiska beräkningar
 • skriva script för systemadministration
 • bygga rika webbapplikationer med Django
 • lägga till scriptingstöd i befintliga applikationer

Flera av Mejslas kunder använder Python, vilket gör att våra konsult har fått möjligheten att delta i en rad spännande projekt med Python.

Mejsla och Ruby on Rails

Ruby On Rails används idag i allt större utsträckning, och utvecklas ständigt för att möta ny krav och önskemål från den mycket aktiva communityn som idag finns runt Ruby. Användingsområdet är brett och vi ser idag Ruby on Rails i både små och stora tillämpningar, bland de mer kända är LinkedIn och här i Sverige har TV4 och Hemnet valt Ruby on Rails för sina webblösningar.Mejsla hjälper idag våra kunder både med utveckling och test i Ruby On Rails projekt.

Är du intresserad av våra Ruby konsulter?
Karl Dickson på 0709-515 234 eller Anci Skiöld på 0725-89 89 91

Bloggar etiketter: , ,

css.php