Unconference 24 maj 2012 – Programmeringssspråk

Inbjudan

OBS: Passerat datum.

 
Välkomna till en heldags unconference om programmeringsspråk torsdagen den 24 maj!

Vi kommer att hålla till på Mejslas kontor på Tegnergatan 37. Det är gratis att deltaga, och vi bjuder på lunch.

På en unconference får deltagarna själva välja vad de vill att dagen ska handla om – men vi har tänkt att denna dag skall ha fokus på olika programmeringsspråk eftersom det var så uppskattat när vi hade en sådan unconference i december förra året.

Vi skriver upp era förslag på en tavla, och i början av varje pass så självorganiserar deltagarna i grupper runt de ämnen som de tycker är intressanta och bestämmer hur de vill utforska ämnet och vad målen för passet är. I slutet av varje pass berättar varje grupp i korthet för alla vad de kom fram till. Därefter kan man skriva upp idéer till nya ämnen, och formar nya grupper med nya ämnen inför nästa pass.

Om du vill deltaga, maila kompetens@mejsla.se med kontaktuppgifter.

Skriv även om du har några önskemål på maten och en eller två meningar om 3-5 ämnen som tycker vore intressant för dig att utforska.

Ta gärna med en laptop (eluttag och wlan finns), och installera gärna eventuella ramverk och utvecklingsmiljöer i förväg för att spara tid.

Exempel på anmälan

Namn: Johan Andrén

Förslag på ämnen:

  • Go. Ett språk från Google som ”gör det enkelt att skriva program som ”get the most out of multicore and networked machines”. Kanske framförallt en diskussion kring syftet med språket, vad det fyller för hål i programmeringslandskapet och vem som sedan tidigare bor i just det hålet. Gärna hinna med ett hello world också.
  • Javascript. ”… a beautiful language, trapped in bad syntax, peppered with poor semantic choices”. Jag vill hitta det som är bra med javascript men också känna till strategier för att hantera det som inte är så bra.
  • Funktionella språk och prestanda. Funktionell programmering är väldigt i ropet just nu. Finns det speciella saker man bör tänka på när man programmerarfunktionella språk (eller när man programmerar funktionellt i icke-funktionella språk) för att uppnå motsvarande prestanda som man får med imperativ programmering?
  • Scala. Jag är helt besatt av Scala och pratar gärna om Scala om någon annan är intresserad.

Mat: Veganskt tack!

Kontaktuppgifter:

Mobil: 070-654 51 50

Välkomna!