Av : Marie Arnell | 2011-10-22 17:46

Hej tjejer,
det är dags för ännu en träff med Duchess Sweden.

Denna gång träffas vi på ForetFronts lokaler i High Tech Building vid hötorget.
Där bjuds på mat och mingel och intressanta föreläsningar (se nedan):

Anmäl dig här

Nedan ser ni schemat för kvällen.

VÄLKOMNA!!

/Helena Hjertén, Mejsla för Duchess Sweden

Duchess Meeting 22/11

17:45 – samling, mat, dryck och mingel.

18:15 – Agil Testning – med Ulrika Malmgren, Citerus

I ett agilt team vill vi leverera affärsnytta fort till kunden utan att samtidigt göra avkall på kvalitet. För att klara detta fungerar inte de traditionella testmetoderna.

Ulrika reder ut begreppen kring testning och automatisering genom att diskutera olika typer av tester och berättar om hur det kan se ut när hela teamet fokuserar på kvalitet.

Ulrika är konsult på Citerus och har arbetat främst med utforskande tester samt en del testautomatisering med bland annat FitNesse. Hon är medarrangör till Agila Sverige konferensen och på fritiden händer det att hon kodar lite för skojs skull.

19:15 – Från tomt webb-projekt till Heroku i molnet med Play Framework.

Play! Framework är ett lättviktigt MVC-ramverk som förenklar livet för webb-utvecklare. Med hjälp av Java så kan man nu enkelt utveckla webbtjänster utan att behöva kunna krångliga xml-konfigurationer och vara tvungen att starta om alla servrar så fort man ändrat en liten kodrad i sin javaklass.

Helena kommer att visa hur man enkelt kan skapa en helt ny applikation från grunden och produktionssätta den till Internet på Heroku på ett snabbt och enkelt sätt. Ta gärna med din dator så kan du prova själv.

Helena är konsult på Mejsla, och arbetar med systemutveckling främst inom java och webb. Helena är ordförande för Duchess Sweden och delaktig i organisationen kring javakonferensen JFokus.

Slut ca 20:15

Plats/sponsor:

Forefront Consulting är ett management- och IT-konsultföretag med en övertygelse om att man med djup arkitekturell erfarenhet och kompetens samt med en väl underbyggd metod kan överbrygga det gap som idag finns mellan affärs- och IT-ledningar.
Ni hittar Forefront i Hitech-building på Sveavägen 9, vån 10.

Lämna en kommentar

*
css.php