Om Mejsla

Systemutveckling som hantverk

En sann hantverkare har erfarenhet och yrkesskicklighet som genomsyrar utförandet och som speglas i resultaten. Riktigt bra systemutveckling har alltid varit ett verkligt hantverk, och på Mejsla låter vi alla våra kunder ta del av vårt hantverkskunnande.

Om man googlar på craftsmanship får man idag faktiskt sidor om mjukvaruutveckling bland toppresultaten, och i februari 2009 hölls den första internationella konferensen om Software Craftsmanship. Mycket tack vare Robert ”Uncle Bob” Martin sprids nu detta synsätt om mjukvara som ett ädelt hantverk över världen. Vi tackar för det!

Vi inte bara hackar – Vi mejslar!

Ordet hacka myntades på MIT och har en intressant historia i datorsammanhang, men till vardags används idag ordet oftast helt enkelt som synonym till programmera . Systemutveckling är dock mycket mer än programmering, och för att utveckla kraftfulla, flexibla och skalbara system med hög kvalitet och som är lätta att underhålla krävs mycket mer än bara hackande. Det handlar bland annat om att hitta en balans mellan kortsiktighet och långsiktighet, om att förstå processer och team och om att kunna hitta rätt komponenter att utgå från.

Historia

Mejsla AB grundades 2007 under namnet Webstep Stockholm AB, som ett dotterbolag till norska Webstep A/S. I januari 2009 blev vi ett fristående svenskt privatägt företag, och bytte i samband med det namn till Mejsla AB. Vårt namn syftar på det arbete som våra konsulter utför varje dag, att mejsla fram de bästa lösningarna för våra kunder.

Visioner utöver det vanliga

När vi i början av 2009 blev Mejsla ägnade vi mycket tid och arbete åt att Mejsla fram våra visioner, värdegrunder och vår affärsidé. Våra visioner går att sammanfatta i tre punkter:

  • Sveriges mest attraktiva arbetsplats för engagerade experter inom systemutveckling.
  • Ett företag som brinner för kunskapsspridning och som förenar näringslivet med den akademiska världen.
  • Ett socialt engagemang som med IT gör skillnad för människor och världen.

Vill du arbeta på ett konsultbolag med visioner utöver det vanliga, läs mer på vår jobb-sida!

Affärsidé

Vi på Mejsla har sedan starten arbetat nära både kunder och partners. Även om vår röda tråd är Java-utveckling så kan vi tack vare nära samarbete med olika partners – underkonsulter och andra konsultbolag – erbjuda våra kunder ett mycket bredare tjänsteutbud än bara Java. Vår affärsidé sammanfattar vi kort och koncist i en enda mening:

  • Vi ska med hög kompetens och starkt engagemang sprida kunskap och leverera lösningar som stärker våra kunder och partners.

Nyfiken? Ring vår VD Michael Pettersson på 0730-787 022

Fyr i Furusund

Bloggar etiketter: , , , , , , , , , ,

css.php