Play Framework

Play framework är ett modernt JVM-baserat webbramverk skrivet av webbutvecklare med fokus på vad en webb-utvecklare behöver för att snabbt skriva moderna och skalbara webbapplikationer.

Det integrerade byggverktyget ser till att steget från att ändra kod till att köra den aldrig är längre bort än en sidomladdning. Ramverket innehåller en mängd smidiga API:er för att jobba med moderna webbtekniker så som JSON, REST, CoffeScript, LESS och Websockets.

Med det typsäkra templatespråket hittar du snabbt eventuella fel i dina HTML-sidor redan under utvecklingen. Det integrerade testramverket låter dig enkelt skriva allt från enkla enhetstester till end-to-end-tester som i en webbläsare testar igenom flöden i din webbapplikation. Med kompilering av dina Javascript fångar du fel och får minimerade Javascript för din produktionsmiljö.

Med Play kan du skriva dina webbapplikationer i Java eller Scala eller blanda de båda språken. Med Javas virtuella maskin som grund får du samma höga prestanda och stabilitet som du som alla Javautvecklare har vant sig vid. Det ger dig också tillgång till Javavärldens enorma mångfald av bibliotek för allt från PDF-skapande och bildbehandling till NoSQL och Big Data.

Webbapplikationer byggda på Play är tillståndslösa vilket innebär att du på ett enkelt och förutsägbart sätt kan skala ut genom att lägga till fler servrar. Genom att utnyttja Plays stöd för asynkron och icke-blockerande IO skalar du upp och utnyttjar varje enskild servers resurser till fullo.

Play används av stora företag med höga krav på prestanda och skalbarhet, t.ex. LinkedIn, The Guardian och Klout.

Läs mer om Play framework på ramverkets hemsida:
http://www.playframework.com

 

Bloggar etiketter: , , , ,