Kryptovalutor: Inbjudan till Step Up 2016-09-15

I Mejslas kompetensutvecklingsprogram ingår konceptet Step Up.
Det handlar om att vi var tredje torsdag lägger en förmiddag på att sprida kompetens.
Vill du vara med och lyssna och diskutera? Här har du chansen att anmäla dig!

Kryptovalutor

Mikael Lundberg

BitcoinBitcoin är nu ett 7 år gammalt intressant experiment som fort drog till sig ett massivt investerarintresse. I media har bilden varit negativ, och det är få som förstår hur det fungerar och vad tanken med tekniken är.
Den här presentationen tar fasta på hur Bitcoin och andra kryptovalutor fungerar i grunden och vad syftet med dem är. Efter att först ha lagt tillräckligt mycket fakta i botten går presentationen vidare med en analys av utlovade positiva egenskaper och påstådda brister.
Presentationen tar också upp Bitcoins historia, vad som fötts ur detta, vad som är på gång och den potentiella konflikt som väntar när det nu är dags att bevisa att denna teknik kan ersätta och förbättra etablerade system.
En liten varning angående säkerheten är också på sin plats för de som eventuellt funderar på att ge sig in den här världen.

Mikael Lundberg har jobbat med att ta fram egna produkter i form av spel för Android de senaste åren och parallellt fastnat för tekniken kring kryptovalutor. Han samlar in så mycket kunskap inom hela området som tiden tillåter efter att från början mest fokuserat på crypto mining.
Mikael har en lång bakgrund som programutvecklare, lärare och mentor – mestadels inom Java och C++.

Tider

Torsdagen 2016-09-15

  • Frukost serveras kl. 8.00-8.45
  • Step Up kl. 9.00-12.00
  • Lunch klockan 12
Frukost och lunch tackar man ja eller nej till i samband med anmälan.

Plats

Vi håller till på Mejslas kontor på Sveavägen 76 nära T-bana Rådmansgatan i Stockholm.

Pris: Gratis

Det kostar ingenting att komma på vår Step Up och Mejsla bjuder på maten.

Anmälan

Anmäl dig med ett mail till kompetens@mejsla.se och ange namn, mobilnummer och gärna också vilket företag du jobbar på. Låt oss också veta huruvida du vill ha frukost och/eller lunch.

Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdag är tisdagen 2016-09-13.

Kontaktperson: Karl Dickson


Känner du någon mer som skulle vara intresserad av kompetensutveckling tillsammans med oss på Mejsla? Tipsa då om vår kompetenssida.