Inbjudan till Step Up 2018-09-27 om säker systemutveckling i Rust

I Mejslas kompetensutvecklingsprogram ingår konceptet Step Up.
Det handlar om att vi var tredje torsdag lägger en förmiddag på att sprida kompetens. Ofta har vi möjlighet att bjuda in ett begränsat antal gäster.

Säker systemutveckling i Rust

Rust Logo

Återkommande Nullpekarfel? Läskig trådhantering? Datamutation på oväntade platser? Långsamt högnivåspråk? Skulle vilja göra hårdvarunära IoT, men har dåliga erfarenheter av manuell minneshantering?

Vi har alla varit där, fler gånger än vad vi skulle vilja erkänna. Året är 2018 men vissa problem verkar aldrig vilja försvinna. Funktionell programmering är lyckligtvis på stark återgång, men löser inte allt, implementeras ofta inte fullt ut och kostar lite att ställa om till. Inte minst i energi att försöka övertyga kollegor/chefer/kunder.

Låt oss titta på ett multiparadigmspråk som lovar att lösa alla ovanstående problem och lite till. Låter det för bra för att vara sant? Ja, det tyckte jag också när jag hörde det först. Kom och låt dig motbevisas så ska jag visa hur Rust inte bara är oerhört säkert utan även elegant och lättbegripligt.

Presentatör

Vid rodret denna Step Up har vi nöjet att presentera Johan Burell från Valtech.

Johan Burell Om Johan: Ständigt nyfiken utvecklare som brinner för kodkvalitet och allt som levererar värde fortare. 16 års arbetslivserfarenhet som systemutvecklare, de fem första i C/C++ och resterande i en mix av mestadels Java/C#, men även lite frontend/mobil när nöden kräver det. Gillar starkt funktionella programmeringspråk som Clojure och Haskell, då de drastiskt förenklar hanteringen av tillstånd och data. Försöker vara pragmatisk snarare än dogmatisk, även om han har starka åsikter. Enkelt istället för lätt, ju tidigare fel desto bättre och billigare. Gärna test first men allt som höjer kvalitet är av godo. Tycker att programmering är en lagsport och att vi som bransch borde lägga mer energi på att effektivisera samarbete och leveranskvalitet, tillsammans.

Förkunskaper

Man behöver inga förkunskaper i Rust eller systemnära språk, men detta kommer inte vara en ”introduktion till programmering”-föreläsning. Det blir mer givande ju mer erfarenhet man har från andra språk.

Förberedelser

Inga. Ta med dator om du vill, men all programmering kommer att vara via projektorn så du behöver inte ta med en utvecklingsmiljö.

Tider

Torsdagen 2018-09-27

  • Frukost serveras kl. 8.00-8.45
  • Step Up kl. 9.00-12.00
  • Lunch klockan 12
Frukost och lunch tackar man ja eller nej till i samband med anmälan.

Plats

Vi håller till på Mejslas kontor på Sveavägen 76 nära T-bana Rådmansgatan i Stockholm.

Pris: Gratis

Det kostar ingenting att komma på vår Step Up. Mejsla bjuder på både presentation och mat.

Anmälan

Anmäl dig till kompetens@mejsla.se och ange namn, mobilnummer och gärna också vilket företag du jobbar på. Låt oss även veta huruvida du vill ha frukost och/eller lunch och om du i så fall har några speciella önskemål om kost.

Sista anmälningsdag är tisdagen den 25 september. Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

Kontaktperson: Karl Dickson


Känner du någon mer som skulle vara intresserad av kompetensutveckling tillsammans med oss på Mejsla? Tipsa då om vår kompetenssida.